Izvršni poverilac - Uplaćen mi je glavni dug: Šta je sa mojim troškovima?

Postupak izvršenja je uspešno okončan kada se traženi iznos nađe na računu javnog izvršitelja. Javni izvršitelj će odmah prebaciti sredstva na Vaš račun. Istovremeno, doneće zaključak kojim se traži plaćanje određenog iznosa na ime naknade za uspešno sproveden postupak. Taj iznos uplaćujete u naznačenom roku.

 

Javni izvršitelj će Vas u istom zaključku obavestiti da možete tražiti nak­nadu svih troškova koje ste imali u postupku izvršenja. Te troškove je dužan da snosi izvršni dužnik.

 

Potrebno je da u roku od 8 dana izvršitelju podnesete Zahtev za naknadu troškova izvršenjau kome navodite sudsku taksu i uplaćene iznose predujma, pa i poslednji iznos na ime naknade za uspešnost. U Zahtev unesite podatke za uplatu: Vaš broj računa i naziv poslovne banke.

 

Zahtev za naknadu troškova izvršenja podnosi se u roku od 8 dana od okončanja izvršnog postupka, inače se troškovi ne priznaju!

 

Nakon što od dužnika budu naplaćeni i Vama izmireni svi troškovi, izvršitelj donosi zaključak kojim utvrđuje da je preduzeta poslednja izvršna radnja i da se izvršni postupak, usled namirenja poverioca, zaključuje.

 

Ako ipak smatrate da niste pravilno ili u celosti namireni, možete javnom izvršitelju predložiti nastavak izvršnog postupka, i to u roku od 30 dana od donošenja zaključka kojim je okončan postupak.

Prijavite se

Pretraga

Vaše mišljenje nam je važno i zato vas molimo da izdvojite 2 minuta vremena i popunite anketu na linku ispod
OPŠTE POZNAVANJE FUNKCIONISANJA PRAVOSUDNOG SISTEMA
anketa