most-attractive-youtube-thumbnail-1.jpg

Vodič kroz ostavinski postupak dostupan sa prevodom na srpski znakovni jezik, titlom i audio deskripcijom

Posle Vodiča za građane kako da ostvare besplatnu pravnu pomoć koji smo u formatu prilagođenom osobama sa oštećenjima vida i sluha objavili u junu, naša saradnja sa partnerima iz Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) i Savezom gluvih i nagluvih Srbije baš ovih dana septembra kada obeležavamo Međunarodno nedelju gluvih iznedrila je još jedan Vodič. Ovoga puta smo Vodič kroz ostavinski postupak preveli na srpski znakovni jezik, uz titl i audio deskripciju. Vodič se u ovom pristupačnom formatu nalazi na našem YouTube kanalu na ovom linku.

 

U ovom formatu, Vodič je dostupan i razumljiv osobama oštećenog vida i sluha, pružajući im više informacija o osnovnim pravilima ostavinskog postupka kako bi se na vreme upoznali sa svojim pravima i obavezama u postupku pred sudom i pred javnim beležnicima. Cilj ovog vodiča je da na jednostavan i slikovit način prikaže tok ostavine i otkloni nedoumice koje postoje kada je reč o nasleđivanju.

 

Vodič ne zamenjuje stručnu pravnu pomoć. Za potpunu zaštitu i ostvarivanje prava potrebno je obratiti se advokatu ili službi pravne pomoći pri opštini.

 

Svrha prevođenja Vodiča u ovaj pristupačan format je da osobe sa senzornim invaliditetom osnažimo da svoja prava bolje upoznaju, razumeju i samim tim budu u boljoj poziciji da ih ostvare ili zaštite u interakciji sa pravosudnim institucijama i pravnim sistemom.

Prijavite se

Pretraga

Alati Pristupačnosti